Nutriție si AlimenteRețete culinareTartă cu portocale fără gluten, fără lactate, fără ouă

Tartă cu portocale fără gluten, fără lactate, fără ouă

Această tartă este perfectă la finalul unei mese, dar și pentru o gustare sănătoasă și delicioasă.

Tartă cu portocale fără gluten, fără lactate, fără ouă – Această rețetă va fi cu siguranță un succes atunci când va fi mâncată. Ideală ca desert sau ca gustare, această plăcintă cu portocale fără gluten, fără lapte și fără ouă va încânta papilele gustative ale celor mici și mari, indiferent dacă sunt alergici, intoleranți sau nu.

Nu ezitați să modificați această rețetă în funcție de anotimpuri, schimbând fructele. Un motiv în plus pentru a face această tartă din nou și din nou, fără să te plictisești vreodată.

Puteți savura tarta de portocale adăugând o linguriță de înghețată de vanilie sau un coulis de fructe. Încercați acest desert în curând: cu siguranță vi se va cere rețeta.

Număr de porții: 6

Timp de pregătire: 35 m

Timp de gătire: 25 m

Timp de așteptare: 180 m

Lista de ingrediente

  • Făină de orez: 150 g
  • Margarină: 200 g
  • Amidon de porumb: 55 g
  • Zahar brun: 180 g
  • Ce: 50 ml
  • Lapte de nucă de cocos: 200 g
  • Suc de portocale 150ml
  • Jeleu: 2 g
CITESTE
Terci de orez cu pere: rețeta pas cu pas

Lista de etape

Pregătirea aluatului

Într-un castron se toarnă făina de orez, 35 g de amidon de porumb, zahărul și 100 g de margarină tocată mărunt. Se amestecă cu mâna și apoi se adaugă apa puțin câte puțin. Continuați să frământați, aluatul trebuie să fie neted. Se întinde pe hârtie de copt și se tapetează cu ea forma. Se înțeapă cu o furculiță și se dă la cuptor pentru 25 de minute.

Prepararea cremei de portocale

Într-o cratiță, se amestecă 120 g de zahăr brun, amidon de porumb și agar agar. Se amestecă cu sucul de portocale. Se aduce amestecul la fierbere, se adaugă 100 g margarină, amestecând constant. Se aduce la fierbere timp de 2 minute, apoi se ia de pe foc. Se adaugă laptele de cocos și se amestecă.

Se lasă să se răcească înainte de a se turna peste crusta de plăcintă. Se dă la frigider timp de 3 ore. Chiar înainte de servire, se presară nucă de cocos și coajă de portocală.

Informații suplimentare

Puteți face această bază de patiserie și cu alte umpluturi și fructe, dacă doriți. Aici se folosește făina de orez, dar puteți folosi o altă făină fără gluten, după preferințe.

CITESTE
Tort de ciocolată fără lactoză

Pentru și mai multă savoare, însoțiți această tartă cu un coulis de ciocolată sau cu o linguriță generoasă de înghețată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acces la conținut Premium 100% Gratuit

OBȚINEȚI ACCES COMPLET ȘI EXCLUSIV LA CONȚINUTUL PREMIUM

SUSȚINEȚI JURNALISMUL NONPROFIT

ANALIZA DE SPECIALITATE ȘI TENDINȚELE EMERGENTE ÎN DOMENII DE INTERES

WEBINARE VIDEO DE ACTUALITATE

Obțineți acces nelimitat la conținutul nostru EXCLUSIV și la arhiva noastră de povești ale abonaților.

- Advertisement -
- Advertisement -top-shop.ro

Conținut exclusiv

- Advertisement -vegis.ro

Ultimele articole

- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -