Nutriție si AlimenteRețete culinareSupa de sfeclă cu castraveți: rețeta pas cu pas

Supa de sfeclă cu castraveți: rețeta pas cu pas

Supa de sfeclă cu castraveți ușor sărată este o încrucișare între o supă clasică de sfeclă și celebra okroshka. Este modul perfect de a înveseli o zi fierbinte de vară. Această supă rece și răcoroasă de aluat acrișor se servește cel mai bine cu pâine de sfeclă roșie.

Dacă dați peste castraveți cu pielița groasă, cel mai bine este să o tăiați. Încercați să faceți supă de sfeclă roșie cu usturoi sărat în loc de usturoiul obișnuit. Acest lucru va da o aromă neobișnuită și interesantă mâncării.

Supa de sfeclă cu castraveți

Rețetă de Mocanu ZoeCurs: Fel principalDificultate: Ușor
Porții

4

porții
Timp de pregătire

10

minute
Timp de gătire

40

Timp total

50

Supa de sfeclă cu castraveți ușor sărată este o încrucișare între o supă clasică de sfeclă și celebra okroshka. Este modul perfect de a înveseli o zi fierbinte de vară. Această supă rece și răcoroasă de aluat acrișor se servește cel mai bine cu pâine de sfeclă roșie.

Ingrediente

  • Lapte acru: 400ml

  • Sfeclă roșie: 2 buc

  • Castraveți murați: 3 buc

  • Usturoi: 1 cățel

  • Mărar: 1 buchet

  • Apă carbogazoasă după gust

  • Sare după gust

  • Piper negru (măcinat) după gust

Instrucțiuni

  • Spălați bine sfecla, înveliți-o în folie de aluminiu și coaceți-o timp de aproximativ 40 de minute în cuptor la 200 °C. Se răcește cu apă rece, se decojește și se taie în cuburi mici.Supa de sfeclă cu castraveți: rețeta pas cu pas
  • Se taie castraveții în cuburi mici. Se curăță usturoiul și se toacă împreună cu mărarul.Supa de sfeclă cu castraveți: rețeta pas cu pas
  • Se amestecă ingredientele pregătite, se toarnă laptele acru, se adaugă sare și piper. Se amestecă bine și se lasă la frigider timp de 3-4 ore pentru a permite ingredientelor să se infuzeze.Supa de sfeclă cu castraveți: rețeta pas cu pas
  • Se diluează butelia de supă cu apă rece, carbogazoasă, înainte de servire.Supa de sfeclă cu castraveți: rețeta pas cu pas

Note

  • Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a face supă rece de sfeclă roșie, și cu atât mai puțin de timp. Trebuie doar să faci un lot și apoi pur și simplu să-l diluezi cu bicarbonat de sodiu! Notați rețeta pentru că în curând vin zilele călduroase.

*Toate produsele recomandate de Aflaraspunsul.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

CITESTE
Cum se fac Linguini cu scoici și ciuperci-rețeta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acces la conținut Premium 100% Gratuit

OBȚINEȚI ACCES COMPLET ȘI EXCLUSIV LA CONȚINUTUL PREMIUM

SUSȚINEȚI JURNALISMUL NONPROFIT

ANALIZA DE SPECIALITATE ȘI TENDINȚELE EMERGENTE ÎN DOMENII DE INTERES

WEBINARE VIDEO DE ACTUALITATE

Obțineți acces nelimitat la conținutul nostru EXCLUSIV și la arhiva noastră de povești ale abonaților.

- Advertisement -

Conținut exclusiv

- Advertisement -

Ultimele articole

- Advertisement -

Mai multe articole