Nutriție si AlimenteRețete culinareRetete de clătite pufoase - perfecte pentru micul dejun!

Retete de clătite pufoase – perfecte pentru micul dejun!

Este mult mai satisfăcător să faci o rețetă de clătite pufoase decât unele subțiri. Puteți obține pufosenia cu agent de fermentare, drojdie și baza potrivită. Pancake-urile clasice ar trebui să aibă o grosime de cel puțin 5-6 mm, dar, cunoscând secretele și aplicând trucuri elaborate de bucătari, se poate obține un rezultat “mai mare”.

Cum să faci clătite umflate?

Secretul principal și simplu al clătitelor pufoase este un bun spirit de cofetar. Restul ține de tehnica de gătit și de ingredientele potrivite.

  1. Baza lichidă trebuie să fie caldă sau la temperatura camerei.
  2. Trucul este să încălziți aluatul de 2 ori. Mai întâi baza (chefir, lapte, lapte acru etc.), apoi frământarea propriu-zisă. Puteți folosi un cuptor cu microunde: prima etapă timp de 20 de secunde, a doua timp de 10 secunde.
  3. Aluatul nu trebuie să fie prea gros.
  4. Nu puneți prea mult zahăr. Îndulcitorul va rumeni biscuiții și nu se vor coace în interior.
  5. Apăsarea aburului va ridica clatitele cu 2-3 mm: întoarceți clătitele, acoperiți-le după 30 de secunde și deschideți-le după o jumătate de minut.

Clătite pufoase cu lapte – rețetă

clătite pufoase cu rețetă de lapte
Retete de clătite pufoase - perfecte pentru micul dejun!

Atunci când este greu să vă hrăniți copilul dimineața, faceți clătite rapide și umflate cu lapte și bicarbonat de sodiu. Se pot servi cu orice dulceață, lapte condensat sau gemuri. În aluat se poate adăuga vanilie, scorțișoară și, uneori, coajă de lămâie. Aceasta este o versiune de bază și poate fi variată cu felii de fructe, picături de ciocolată sau sultane.

Ingrediente:

  • lapte – 200 ml;
  • făină – 1,5-2 linguri;
  • ou – 1 buc;
  • zahăr – 1-2 linguri;
  • agent de drojdie – 1 linguriță;
  • sare;
  • ulei de prăjit – 100 ml.

Modul de preparare:

  1. Se bate oul cu zahărul și sarea. Se adaugă praful de copt.
  2. Se amestecă jumătate din făină.
  3. Se toarnă jumătate din lapte. Se amestecă.
  4. Se termină cu restul de făină și se toarnă restul de lapte.
  5. Coaceți găluștele timp de 2 minute la foc mediu, pe ambele părți.
CITESTE
Supa de sfeclă cu castraveți: rețeta pas cu pas

Clătite pufoase cu lapte acru – rețetă

Rețeta de clătite lumpy cu lapte acru
Retete de clătite pufoase - perfecte pentru micul dejun!

Chiar și fără adaos de sifon, obțineți clătite umflate pe lapte acru. Versiunea propusă este făcută cu un topping, care poate fi ușor variat cu fructe de sezon sau conserve de iarnă. Dacă doriți să faceți o gustare, reduceți zahărul și înlocuiți umplutura cu brânză, ierburi, ciuperci și legume.

Ingrediente:

  • aluat acrișor – 200 ml;
  • făină – 150 g;
  • ou – 1 buc;
  • zahăr – 2 linguri;
  • agent de fermentare;
  • sare;
  • zahăr vanilat – 5 g;
  • fructe de pădure, caise, prune – 50-70 g;
  • ulei pentru prăjit.

Modul de preparare:

  1. Se bat oul, zahărul, sarea și vanilia.
  2. Adăugați aluatul acrișor, făina și praful de copt. Se frământă.
  3. Se pune aluatul în untul fierbinte, câte o lingură pe rând. Deasupra, se calcă fructe de pădure, prune și caise.
  4. Se prăjește până când se face o crustă pe fund. Întoarceți-le și rumeniți-le.

Clătite pufoase cu lapte praf – rețetă

Clătite pufoase pe rețeta de lapte praf
Retete de clătite pufoase - perfecte pentru micul dejun!

Clătite moi, poroase și mai pufoase, au un gust plăcut și o consistență delicată și spongioasă. Apa trebuie să fie ușor încălzită pentru a combina rapid ingredientele uscate. Laptele praf și zahărul se adaugă în cantități mici, nu mai mult de 2 linguri. Aluatul se ridică cu praf de copt, sau se poate lua bicarbonat de sodiu și se stinge.

Ingrediente:

  • ouă – 1 buc;
  • făină – 1,5 linguri;
  • zahăr, unt și lapte praf – câte 2 linguri de fiecare;
  • agent de drojdie – 1 linguriță;
  • sare – 0,5 linguriță;
  • apă – 120 ml.

Pregătire

  1. Se combină jumătate din făină, laptele praf, praful de copt, zahărul și sarea și se amestecă.
  2. Se toarnă peste apa caldă, se amestecă, se acoperă și se lasă timp de 20 de minute.
  3. Se bate oul, se adaugă untul și restul de făină.
  4. Prăjiți frigăruile până devin crocante.

Clătite pufoase cu drojdie – rețetă

Clătite lumpy pe rețeta de drojdie
Retete de clătite pufoase - perfecte pentru micul dejun!

Clătitele pufoase pe drojdie se dovedesc întotdeauna fragede, aerisite și incredibil de gustoase. Poroase în interior, cu găuri uriașe – sunt aproape ca niște gogoși, dar mai bune! Drojdia uscată poate fi înlocuită cu 25 g de drojdie proaspătă. După cea de-a doua probă, aluatul nu se frământă – trebuie să puneți un “capac” deasupra. Se potrivesc bine cu gem, smântână, lapte condensat și diverse băuturi: ceai, cafea, cacao.

CITESTE
Basma aromată cu miel: un fel de mâncare tradițională uzbecă

Ingrediente:

  • făină de grâu – 500 g;
  • lapte – 450 ml;
  • drojdie uscată – 1 linguriță;
  • 2 ouă..;
  • zahăr – 30 g;
  • sare – 0,5 linguriță;
  • ulei vegetal – 2 linguri + pentru prăjire;
  • vanilină.

Modul de preparare:

  1. Se amestecă jumătate din făină, drojdia, vanilina și zahărul.
  2. Se toarnă laptele și se amestecă. Se acoperă cu un prosop și se lasă într-un loc cald timp de 30 de minute. Tocănița va crește.
  3. Se toarnă untul și ouăle bătute cu sare. Se amestecă.
  4. Se adaugă restul de făină.
  5. Se acoperă cu folie alimentară și se ține la cald timp de 40-60 de minute. Nu frământați aluatul.
  6. Se prăjește la foc mediu până se rumenește pe ambele părți.

Clătite de kefir cu bicarbonat de sodiu – rețetă

Kefir chifle cu rețetă de bicarbonat de sodiu
Retete de clătite pufoase - perfecte pentru micul dejun!

Un fel de mâncare foarte gustos, servit “cald și copt”, cu o crustă crocantă, servit cu miere, gem, lapte condensat sau smântână. Clătite pufoase cu lapte bătut și cu bicarbonat de sodiu, care slăbește aluatul și face ca miezul să fie aerisit și poros. Cel mai bine este să folosiți o lactoză care a fost lăsată în repaus timp de 2-3 zile sau care a depășit termenul de valabilitate.

Ingrediente:

  • kefir – 250 ml;
  • făină – 200 g;
  • ou – 1 buc;
  • zahăr – 1 lingură;
  • sare – 1 vârf de cuțit;
  • Soda – 1 linguriță fără lingură;
  • ulei de prăjit.

Modul de preparare:

  1. Se încălzește chefirul aproape până la fierbere.
  2. Se adaugă oul, zahărul și sarea. Se amestecă până la omogenizare.
  3. Se adaugă bicarbonatul de sodiu, se amestecă și se lasă timp de 10-15 minute.
  4. Se prăjește la foc mediu pe ambele părți.

Clătite pufoase cu smântână – rețetă

clătite umflate cu rețetă de smântână
Retete de clătite pufoase - perfecte pentru micul dejun!

Dacă aveți nevoie de o modalitate rapidă și gustoasă de a vă hrăni familia la micul dejun, atunci această rețetă vă va fi cu siguranță utilă. Este cel mai simplu mod de a face clătite umflate cu smântână, nu există să nu le obții! Este mai bine să le mâncați calde; după ce se răcesc, se vor micșora puțin și vor deveni tari și dense. Rețeta se bazează pe smântână care a stat în frigider și este pe cale să expire.

Ingrediente:

  • smântână – 200 g;
  • zahăr – 4 linguri;
  • sare – 1 vârf de cuțit;
  • vanilină;
  • agent de drojdie – 1,5 linguriță;
  • ou – 1 buc;
  • făină de grâu – 150 g;
  • coajă rasă de lămâie – 1 linguriță.

Pregătire

  1. Se combină oul cu zahărul, praful de copt, vanilia și sarea.
  2. Se toarnă smântâna acră și coaja.
  3. Se adaugă făina și se frământă aluatul.
  4. Se prăjește pe ambele părți.
CITESTE
Prăjitură cu mere fără ou si fără zahar

Clătite pufoase cu ryazhenka – rețetă

clătite spumoase cu rețetă ryazhenka
Retete de clătite pufoase - perfecte pentru micul dejun!

Puteți face un fel de mâncare folosind orice produs lactat sau lapte fermentat, clătite pufoase pe ryazhenka nu sunt o excepție, ci o regularitate. Gustul delicat și dulce al laptelui topit și aroma subtilă de vanilie sunt principalele caracteristici ale rețetei. În esență, trebuie să combinați și să amestecați toate ingredientele și să prăjiți tortillas mici în puțin ulei. Aluatul trebuie să fie moderat de gros, astfel încât prăjiturile să nu se întindă în tavă.

Ingrediente:

  • ryazhenka – 300 ml;
  • făină – 350 g;
  • ou – 1 buc;
  • sare – 1 vârf de cuțit;
  • sifon – 1 linguriță;
  • oțet de cidru de mere – 1 lingură;
  • zahăr – 100 g;
  • vanilie – 5-6 picături.

Pregătire

  1. Se combină laptele de secară, zahărul, sarea, oul și vanilia.
  2. Adăugați oda stinsă.
  3. Se amestecă jumătate din făină, apoi se adaugă restul de făină.
  4. Prăjiți frigăruile pe fiecare parte la foc mediu.

Clătite pufoase pe apă

clătite umflate cu apă
Retete de clătite pufoase - perfecte pentru micul dejun!

Clătitele de post sunt la fel de pufoase și delicioase ca și clătitele clasice. Aluatul poate fi frământat cu drojdie sau bicarbonat de sodiu, umplut cu fructe sau doar cu făină – în orice caz, rezultatul este surprinzător și satisfăcător. Se poate adăuga scorțișoară, vanilie sau coajă rasă de lămâie pentru o nouă aromă.

Ingrediente:

  • apă caldă – 120 ml;
  • făină b/c – 150 g;
  • zahăr – 1,5 linguri;
  • sare – 1 vârf de cuțit;
  • sifon – 0,5 linguriță;
  • suc de lămâie – 1 linguriță;
  • vanilină și unt.

Modul de preparare:

  1. Se combină zahărul, sarea și vanilina. Se toarnă apa călduță și se amestecă.
  2. Puneți bicarbonatul de sodiu în suc.
  3. Se toarnă treptat făina, amestecând cu telul.
  4. Se prăjește sub un capac, la foc mediu, pe ambele părți, până se rumenește.

Clătite japoneze pufoase japoneze – rețetă

Rețetă de clătite japoneze lumpy

Înalte, aerisite și incredibil de drăguțe – clătitele japoneze pufoase seamănă mai degrabă cu un biscuit gătit în tigaie. Au o textură ușoară și spongioasă, iar adăugarea de vanilie le apropie mai mult de o prăjitură. Veți avea nevoie de un inel de servire, îl puteți face din folie de aluminiu. Cantitatea de ingrediente de mai sus va face 4 clătite.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc;
  • făină – 50 g;
  • praf de copt – 1 linguriță;
  • lapte – 50 ml;
  • zahăr – 30 g;
  • zahăr vanilat – 10 g;
  • sare – 1 vârf de cuțit;
  • ulei pentru prăjire și ungerea vasului – 1 lingură.
CITESTE
Cum se fac Linguini cu scoici și ciuperci-rețeta

Pregătire

  1. Se combină gălbenușurile de ou cu zahărul și vanilia.
  2. Se toarnă laptele și se cerne făina și praful de copt.
  3. Bateți albușurile răcite timp de 2 minute. Adăugați zahărul și sarea, amestecați cu mixerul încă 5 minute până când se ridică la vârf.
  4. Se toarnă albușurile în aluat, pe rând.
  5. Ungeți tava și pereții inelului. Se așează forma deasupra untului.
  6. Reduceți focul la o temperatură scăzută-mediană.
  7. Umpleți inelul cu 2/3, acoperiți-l cu un capac.
  8. Se fierb 5-6 minute, se întorc și se coc 5 minute sub un capac.

Clătite pufoase cu ciocolată

Clătite pufoase cu ciocolată

Excelente pentru micul dejun, ca desert pentru prânz sau ca o gustare consistentă, aceste clătite delicioase umplute cu ciocolată și pufoase. Aluatul poate fi preparat folosind rețeta obișnuită și testată, sau o variantă a acestei rețete. Dacă doriți să folosiți ciocolată cu lapte, asigurați-vă că folosiți bucăți mai mari, deoarece acestea se topesc mai repede.

Ingrediente:

  • lapte – 100 ml;
  • smântână – 100 ml;
  • făină – 150 g;
  • sifon – ½ linguriță;
  • zahăr – 2 linguri;
  • vanilină – 1 vârf de cuțit;
  • ou – 1 buc..;
  • sare – ½ linguriță;
  • ciocolată neagră – 70 g.

Modul de preparare:

  1. Se sparg oul și zahărul împreună.
  2. Se amestecă bicarbonatul de sodiu în smântână.
  3. Se combină ambele amestecuri, se adaugă laptele, sarea, vanilina și făina.
  4. Se întinde aluatul cu lingura, punând câte un pătrat de ciocolată pe fiecare bucată, înmuiind-o.
  5. Se toarnă puțin aluat deasupra, acoperind umplutura.
  6. Întoarceți și prăjiți pe cealaltă parte, reducând focul și acoperind cu un capac.

Clătite pufoase cu mere

clătite umflate cu mere

Scones de mere sănătoase și incredibil de parfumate cu scorțișoară. Kefirul trebuie să fie la temperatura camerei sau ușor încălzit. Bicarbonatul de sodiu nu trebuie să fie carbogazoasă; acesta reacționează cu aciditatea produsului lactat. Rețeta pentru aceste gustoase plăcinte cu pufuleți este foarte rapidă, așa că le puteți face și pentru un mic dejun rapid.

Ingrediente:

  • kefir – 1 lingură;
  • făină – 1 lingură;
  • zahăr – 2 lingurițe;
  • măr – 2 buc;
  • scorțișoară – 1 linguriță;
  • sifon – 0,5 linguriță;
  • ulei de prăjit.

Modul de preparare:

  1. Adăugați făina, zahărul și bicarbonatul de sodiu la chefir.
  2. Se taie merele cubulețe și se presară scorțișoară.
  3. Se amestecă merele în aluat.
  4. Se prăjește în unt până se rumenește pe margini
CITESTE
Rețetă de cotlete de linte simple

Clătite PP pufoase

Clătite de PP
Retete de clătite pufoase - perfecte pentru micul dejun!

Acum este mai ușor să ții o dietă și să te bucuri de coacere, deoarece au apărut rețete pentru bunătăți nu doar gustoase, ci și sănătoase. Un deliciu comun sunt clătitele cu puține calorii care pot fi făcute rapid și ușor pentru micul dejun. În general, se folosesc făina de ovăz, de năut, de porumb și făina integrală – acestea sunt bogate în fibre și conțin mai puțini carbohidrați decât făina de grâu și au un efect pozitiv asupra tractului gastrointestinal.

Ingrediente:

  • făină de orez – 200 g;
  • ouă – 2 buc;
  • Kefir 0% – 200 ml;
  • agent de fermentare;
  • sare.

Modul de preparare:

  1. Bateți albușurile până când se întăresc.
  2. Adăugați sarea și gălbenușurile, chefirul și făina, frământând aluatul până obțineți un aluat de clătite pufos.
  3. Se prăjește la foc mic, întorcându-se când partea superioară este mată.

Clătite de dovleac pufoase – rețetă

rețetă de clătite de dovleac umflat
Retete de clătite pufoase - perfecte pentru micul dejun!

Foarte gustoase, clătite frumoase de dovleac. Rețeta folosește piure de dovleac, pe care îl poți face chiar tu, poți lua conserve sau poți folosi câteva borcane de mâncare pentru copii. Ingredientele menționate mai sus fac o grămadă decentă de biscuiți, aproximativ 15 bucăți. Mierea este însoțitoarea perfectă.

Ingrediente:

  • piure de dovleac – 200 g;
  • lapte – 1 lingură;
  • făină – 150 g;
  • agent de drojdie – 1,5 linguriță;
  • scorțișoară – 0,5 linguriță;
  • 3 ouă..;
  • zahăr – 2 linguri;
  • sare – 1 vârf de cuțit;
  • ulei – 2 linguri.

Pregătire

  1. Se bat gălbenușurile cu ½ din lapte, se adaugă făina, scorțișoara și praful de copt.
  2. Se toarnă untul, restul de lapte și piureul de dovleac.
  3. Se bat albușurile cu zahărul până devin spumă și se adaugă la aluat.
  4. Se coace pe ambele părți.

Frigărui de dovlecei pufoase și delicioase

Frigărui de dovlecei delicioase și gustoase

Una dintre cele mai bune modalități de a condimenta o masă familiară fără a depune niciun efort este să faci frigărui pufoase de dovlecei în tigaie. Rețeta nu este complicată, dar vă veți alege cu prăjituri suculente, originale și pline de vitamine. Se servește cu smântână sau cu un sos ușor pe bază de smântână și ierburi.

Ingrediente:

  • dovlecei – 600 g;
  • usturoi – 3 căței;
  • ouă – 2 buc;
  • făină – 5 linguri;
  • sare, mărar.

Modul de preparare:

  1. Radeți dovleceii, tocați mărarul, stoarceți usturoiul printr-o presă.
  2. Adăugați ouăle și făina, amestecați pentru a le combina.
  3. Se prăjește la foc mediu pe ambele părți.
Articolul precedentRețetă de burger vegetarian
Articolul următorFrigărui pe apă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acces la conținut Premium 100% Gratuit

OBȚINEȚI ACCES COMPLET ȘI EXCLUSIV LA CONȚINUTUL PREMIUM

SUSȚINEȚI JURNALISMUL NONPROFIT

ANALIZA DE SPECIALITATE ȘI TENDINȚELE EMERGENTE ÎN DOMENII DE INTERES

WEBINARE VIDEO DE ACTUALITATE

Obțineți acces nelimitat la conținutul nostru EXCLUSIV și la arhiva noastră de povești ale abonaților.

- Advertisement -

Conținut exclusiv

- Advertisement -

Ultimele articole

- Advertisement -

Mai multe articole