Nutriție si AlimenteRețete culinareQuinoa cu năut, morcovi și brânză halloumi

Quinoa cu năut, morcovi și brânză halloumi

Quinoa cu năut, morcovi și brânză halloumi

Quinoa cu năut, morcovi și brânză halloumi- O cină bună este făcută din ingrediente sănătoase și este savurată de întreaga familie. Acesta combină diferite texturi și gusturi. Un prânz bun este, de asemenea, ușor de preparat și nu vei dori să te înfrupți din el pentru mult timp. Această quinoa cu morcovi prăjiți, năut și brânză halloumi seamănă foarte mult cu un prânz perfect.

Brânza Halloumi este delicioasă când este prăjită – mai ales dacă reușești să o mănânci cât este încă fierbinte. Alternativ, în loc de halloumi, puteți prăji brânză adige sau, pentru o versiune vegană, tofu. Brânza trebuie să fie rece (proaspăt scoasă din frigider), iar tigaia trebuie să fie bine încinsă pentru a nu se împrăștia în tigaie

Quinoa și năutul din această salată sunt responsabile pentru o bună parte din proteine și fibre, morcovii și spanacul adaugă suculență pe lângă utilitatea lor, iar chimenul îmbunătățește digestia.

Orezul poate fi folosit și în loc de quinoa. Morcovii pot fi înlocuiți cu dovleac, igname sau alte legume care vă plac coapte. Dacă nu vă place gustul dulce în salate și garnituri, înlocuiți sucul de portocale cu suc de lămâie.

CITESTE
Beneficiile consumului de fructe și legume timpurii

De ce ai nevoie pentru 2-3 porții veți avea nevoie de:

  • 4 morcovi, tăiați în cercuri
  • 1 linguriță de semințe de chimen zdrobite
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare și piper după gust
  • 1 conservă de năut (375 g)
  • 100 g frunze de spanac
  • 1/2 suc și coajă de portocală
  • 100 g quinoa
  • 200 ml apă
  • 150 g de brânză halloumi tăiată în felii
Quinoa cu năut, morcovi și brânză halloumi

Cum se face Quinoa cu năut, morcovi și brânză halloumi

1. Se amestecă morcovii tăiați felii cu chimenul, uleiul de măsline, sarea și piperul într-o tavă de copt. Se întinde uniform și se dă la cuptor pentru 20 de minute la 180ºC.

2. Se scot morcovii din cuptor, se adaugă năutul, sucul și coaja de portocală, se amestecă și se lasă la cuptor pentru încă 20 de minute.

3. În timp ce morcovii și năutul se prăjesc, clătiți și fierbeți quinoa.

4. Se încălzește o tigaie la foc mediu, se adaugă o lingură de ulei și se prăjește halloumi feliat timp de 1-2 minute pe fiecare parte, până când devine auriu.

5. Înainte de servire, amestecați quinoa cu năutul, morcovii și frunzele de spanac. Puteți adăuga puțin mai mult suc de portocale sau de lămâie pentru mai multă suculență. Acoperă cu halloumi și grăbește-te cu cina 🖖🏼

CITESTE
Prăjitură cu roșii uscate fără lactoză

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acces la conținut Premium 100% Gratuit

OBȚINEȚI ACCES COMPLET ȘI EXCLUSIV LA CONȚINUTUL PREMIUM

SUSȚINEȚI JURNALISMUL NONPROFIT

ANALIZA DE SPECIALITATE ȘI TENDINȚELE EMERGENTE ÎN DOMENII DE INTERES

WEBINARE VIDEO DE ACTUALITATE

Obțineți acces nelimitat la conținutul nostru EXCLUSIV și la arhiva noastră de povești ale abonaților.

- Advertisement -
- Advertisement -top-shop.ro

Conținut exclusiv

- Advertisement -vegis.ro

Ultimele articole

- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -