Nutriție si AlimenteRețete culinarePrăjitură cu ciocolata și nuci fără gluten

Prăjitură cu ciocolata și nuci fără gluten

Fără gluten, dar răsfățată, această prăjitură cu ciocolata și nuci fără gluten va fi pe placul tuturor, chiar și al celor care nu sunt intoleranți la gluten. Este foarte rapid și ușor de realizat și, prin urmare, este accesibil tuturor.

Cu adaosul de nuci, această rețetă este foarte asemănătoare cu un brownie, dar într-o versiune fără gluten, mai puțin dulce și mai puțin grasă. Perfecte pentru o gustare sănătoasă, echilibrată și distractivă, cu un gust minunat de ciocolată. Îl puteți însoți cu un coulis de fructe roșii sau cu o lingură de sorbet pentru un plus de prospețime.

Număr de porții: 6

Timp de pregătire: 15 m

Timp de gătire: 20 m

Lista de ingrediente prăjitură cu ciocolata și nuci

  • Prăjitură de ciocolată 120 g
  • Unitate: 60 g
  • Ouă: 2
  • Zahăr: 30 g
  • Făină de orez: 70 g
  • Nuci: 60 g

Cum se prepară prăjitura cu ciocolata și nuci fără gluten

  1. Preîncălziți cuptorul la 180°C.
  2. Se topește ciocolata cu untul la bain-marie. Carte.
  3. Se amestecă ouăle cu zahărul pudră. Se adaugă făina de orez și se amestecă din nou.
  4. Se toarnă amestecul de ciocolată topită și unt și se amestecă până se omogenizează.
  5. Se zdrobesc nucile.
  6. Se adaugă nucile și se amestecă ușor cu o spatulă pentru a le distribui uniform.
  7. Se toarnă amestecul într-o formă de tort.
  8. Se coace timp de aproximativ 20 de minute. Ajustați timpul de coacere în funcție de grosimea prăjiturii.
  9. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească înainte de a deschide și servi.
CITESTE
Sănătatea pielii: o rețetă sănătoasă de suc de legume pentru o piele strălucitoare

Informații suplimentare

Făina de orez este una dintre cele mai des folosite făinuri pentru a înlocui făina de grâu tradițională atunci când se prepară rețete fără gluten. Are un gust destul de neutru și se obține prin măcinarea fină a orezului. Există diferite tipuri de făină: făină de orez alb, făină de orez semicomplet și făină de orez brun sau complet.

Făina de orez alb este produsă din boabe de orez rafinate și este cea mai fină și mai ușoară făină de orez. Pe lângă faptul că nu conține gluten, făina de orez are o compoziție nutrițională interesantă.

Într-adevăr, este o sursă excelentă de energie datorită prezenței carbohidraților. De asemenea, conține o cantitate bună de fibre, minerale precum potasiu și vitaminele B.

Această prăjitură cu ciocolată și nuci poate fi păstrată într-un recipient ermetic timp de câteva zile. Prin urmare, este o idee bună să planificați dinainte gustările pentru familie în câteva zile. Puteți realiza această rețetă și prin prepararea unor brioșe individuale în forme de brioșe, de exemplu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acces la conținut Premium 100% Gratuit

OBȚINEȚI ACCES COMPLET ȘI EXCLUSIV LA CONȚINUTUL PREMIUM

SUSȚINEȚI JURNALISMUL NONPROFIT

ANALIZA DE SPECIALITATE ȘI TENDINȚELE EMERGENTE ÎN DOMENII DE INTERES

WEBINARE VIDEO DE ACTUALITATE

Obțineți acces nelimitat la conținutul nostru EXCLUSIV și la arhiva noastră de povești ale abonaților.

- Advertisement -
- Advertisement -top-shop.ro

Conținut exclusiv

- Advertisement -vegis.ro

Ultimele articole

- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -