Nutriție si AlimenteRețete culinarePlăcintă de dovleac cu carne tocată la cuptor

Plăcintă de dovleac cu carne tocată la cuptor

Iubesc dovleceii pentru versatilitatea lor. Lipsită de un gust și o aromă distinctă, această legumă sănătoasă se potrivește cu orice ingredient. Nu m-aș mira dacă cineva a încercat să facă un desert din verdețuri. În seara asta avem plăcintă de dovlecei umplută la cină!

Această plăcintă aromată de dovlecei este principalul motiv pentru care îngheț verdețurile pentru iarnă. În timpul sezonului rece, vă doriți mai ales o masă consistentă de legume cu vitamine de vară. Apropo, să faci această plăcintă cu carne cu dovlecei este mai ușor decât să faci cotlete!

Cum să faci o plăcintă colorată de dovleac tocat în cuptor

Dacă găsiți dovlecei care nu sunt bătrâni, asigurați-vă că îi decojiți. Umplutura poate fi folosită într-o varietate de moduri: pui, carne de vită, porc sau un sortiment din acestea. Alternativ, în loc de carne tocată puteți tăia doar carnea tocată se taie carnea. Acest lucru face ca plăcinta de casă să fie și mai suculentă.

Timp: 25 de minute

Dificultate: Mediu

Porție: 5

Ingrediente

  • Dovlecei: 750 g
  • Morcov: 1 buc.
  • Ceapă: 1 buc.
  • Zahăr: 0.3 linguriță.
  • Carne de vită tocată: 500 g
  • Ouă: 2 buc.
  • Pulbere de usturoi: 1 linguriță.
  • Sare după gust
  • Piper negru (măcinat) după gust
  • Brânză tare: 60g
  • Ulei de floarea-soarelui după gust
  • Mărar după gust
CITESTE
Dovlecei suculenți cu carne tocată și brânză la cuptor

Mod de preparare

  • Radeți dovleceii pe o răzătoare grosieră. Se adaugă 1 linguriță de sare și se amestecă. Se lasă dovleceii timp de 5 minute.

  • Radeți morcovii pe o răzătoare grosieră, tăiați ceapa în cuburi mici.
  • Se încălzește o tigaie cu ulei de floarea-soarelui și se prăjește ceapa până se înmoaie. Se adaugă zahărul și se amestecă.
    Ceapă în tigaie

  • Se storc dovleceii de zeamă. Se adaugă morcovii, ceapa prăjită, mărarul tocat, carnea tocată, ouăle, praful de usturoi, sare și piper după gust. Se amestecă bine.
    Ingrediente pentru tort

  • Se unge o tavă de copt cu ulei vegetal și se pune în ea amestecul de carne tocată și legume. Se coace timp de 40-45 de minute la 180°C.
  • Cu 10 minute înainte de sfârșitul coacerii, scoateți tarta, presărați-o cu brânză rasă și puneți-o din nou la cuptor pentru a se coace.
    brânză rasă pe o plăcintă

Capacul de brânză face ca această plăcintă cu carne tocată de dovleac să fie deosebit de fermecătoare. Apropo, puteți folosi și alte ierburi în loc de mărar: pătrunjel, coriandru sau ceapă verde. Nu poți rata ocazia de a te sătura de produse de sezon!

CITESTE
Cum se fac Linguini cu scoici și ciuperci-rețeta

*Toate produsele recomandate de Aflaraspunsul.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acces la conținut Premium 100% Gratuit

OBȚINEȚI ACCES COMPLET ȘI EXCLUSIV LA CONȚINUTUL PREMIUM

SUSȚINEȚI JURNALISMUL NONPROFIT

ANALIZA DE SPECIALITATE ȘI TENDINȚELE EMERGENTE ÎN DOMENII DE INTERES

WEBINARE VIDEO DE ACTUALITATE

Obțineți acces nelimitat la conținutul nostru EXCLUSIV și la arhiva noastră de povești ale abonaților.

- Advertisement -

Conținut exclusiv

- Advertisement -

Ultimele articole

- Advertisement -

Mai multe articole