Nutriție si AlimenteRețete culinareParmigiana cu vinete: o rețetă italiană clasică

Parmigiana cu vinete: o rețetă italiană clasică

Parmigiana cu vinete este un fel de mâncare italiană preparată din vinete cu un sos de roșii picant și multă brânză. Dacă nu vă plac blinii, acest fel de mâncare delicioasă poate schimba acest lucru. La urma urmei, parmigiana de vinete are o aromă uimitoare care vă va face să doriți să o încercați. Și nu vă veți putea opri doar la o singură îmbucătură.

Pentru cei care nu mănâncă foarte caloric, recomandăm să preparați acest preparat italian fără a prăji mai întâi vinetele. Ingredientul principal ar trebui să fie copt și numai atunci ar trebui să fie adăugat la mâncare.

Parmigiana cu vinete: cum se face sosul

Straturile de legume și brânzeturi trebuie să fie tamponate cu sos de roșii. Puteți să o preparați singur, cumpărând roșii, busuioc și usturoi. De asemenea, puteți cumpăra sosul deja ambalat în borcane de la magazin. Depinde de tine!

  • Tip: Fel secundar
  • Timp: 50 de minute
  • Dificultate: Ușor
  • Porții: 6

Ingrediente

  • Vinete: 4 buc.
  • Tomate: 6 buc.
  • Mozzarella: 150 g
  • Ulei de măsline după gust
  • Busuioc după gust
  • Parmezan: 15 g
  • Usturoi: 2 căței de usturoi.
  • Sare după gust
  • Piper negru (măcinat) după gust
CITESTE
Clătite cu apă minerală - un fel de desert foarte gustos nu doar în post!

Mod de preparare

  • Se spală bine vinetele. Se usucă și se taie în felii subțiri. Se sărează, se stivuiesc și se lasă 15 minute.
  • Apoi se scurge sucul de pe legume, se storc ușor și se așază pe un grătar. Se pun în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 20 de minute.
  • Se spală roșiile. Se taie mărunt 4 roșii și se pun într-o cratiță. Se adaugă uleiul de măsline. Treceți usturoiul printr-o presă de usturoi. Se adaugă usturoiul și roșiile. Se gustă și se asezonează cu sare și piper negru măcinat. Se amestecă bine.
Parmigiana de vinete
  • După ce au fiert, se reduce focul și se fierb roșiile încă 15 minute. Apoi se toacă frunzele de busuioc și se adaugă în tigaie. Se amestecă totul bine.
  • Tăiați roșiile rămase în cercuri și mozzarella în felii mici. Radeți parmezanul pe o răzătoare fină.
  • Turnați puțin sos de roșii într-o tavă de copt și întindeți-l uniform. Apoi se așază vinetele în straturi.
Parmigiana de vinete
  • Deasupra se pun roșiile tăiate în cercuri. Se presară puțin parmezan pe deasupra. Apoi adăugați din nou restul de sos de roșii și neteziți cu ajutorul unei spatule sau al unei linguri.
  • Se toarnă tot parmezanul, întinzându-l uniform. Se așază feliile de roșii. Deasupra se pun feliile de mozzarella.
  • Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 20-25 de minute.
CITESTE
Clatite fără ouă - rețete delicioase pentru tratamente dulci și sărate
Parmigiana de vinete

Acest fel de mâncare italiană este nebunește de delicioasă atât caldă, cât și rece. Înainte ca sezonul legumelor să se termine, coaceți vinetele în acest mod și apoi împărtășiți-ne impresiile dumneavoastră!

*Toate produsele recomandate de Aflaraspunsul.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acces la conținut Premium 100% Gratuit

OBȚINEȚI ACCES COMPLET ȘI EXCLUSIV LA CONȚINUTUL PREMIUM

SUSȚINEȚI JURNALISMUL NONPROFIT

ANALIZA DE SPECIALITATE ȘI TENDINȚELE EMERGENTE ÎN DOMENII DE INTERES

WEBINARE VIDEO DE ACTUALITATE

Obțineți acces nelimitat la conținutul nostru EXCLUSIV și la arhiva noastră de povești ale abonaților.

- Advertisement -

Conținut exclusiv

- Advertisement -

Ultimele articole

- Advertisement -

Mai multe articole