Nutriție si AlimenteRețete culinareO rețetă consistentă cu orez și pește

O rețetă consistentă cu orez și pește

Rețeta de orez cu pește se dovedește atât de delicioasă încât ai putea să o faci chiar și de două ori pe săptămână. Și tot nu va fi de ajuns! La urma urmei, crusta sa de brânză apetisantă și mijlocul suculent vor fi pe placul tuturor iubitorilor de mâncăruri consistente și sărate. Caserola cu orez și pește necesită un minim din timpul tău activ. Tot ce trebuie să faceți este să pregătiți ingredientele, iar cuptorul își va face treaba fără ajutorul dumneavoastră.

Pentru acest fel de mâncare, nici măcar nu este nevoie să folosiți ouă pentru a lega alimentele. Asta pentru că vor transforma caserola în omletă cu știucă. Orezul, pe de altă parte, își va păstra forma foarte bine atunci când este gătit în cuptor, chiar și fără ingrediente suplimentare.

Caserola cu orez și pește: cum se face

Atunci când faceți acest tip de cină, nu trebuie să aveți în mod special știucă. Îl puteți înlocui cu orice alt pește: alb sau roșu. Și nu uitați să verificați ingredientul principal pentru oase, care trebuie îndepărtate.

CITESTE
Desert de pere Pompadour: rețeta pas cu pas

Timp: 70 de minute

Dificultate: Ușor

Porții: 6

Ingrediente

  • File de știucă: 350 g
  • Orez: 150 g
  • Ceapă: 1 buc.
  • Brânză tare: 70 g
  • Maioneză: 5 linguri.
  • Lămâie: 1 lingură.
  • Ulei de floarea-soarelui: 2 linguri.
  • Condimente pentru pește: 0,3 linguriță.
  • Coriandru: 0.3 linguriță.
  • Paprika: 0.5 linguriță.
  • Sare după gust
  • Piper negru (măcinat) după gust

Mod de preparare

  • Tăiați fileurile de pește în bucăți mici. Se stropesc cu suc de lămâie și 1 lingură de ulei de floarea-soarelui. Se presară cu paprika, coriandru, piper negru măcinat și condimente pentru pește. Se amestecă bine.
    caserolă
  • Clătiți bine grișul. Se umplu cu apă și se fierb la foc mediu până se înmoaie. Clătiți orezul cu bobul lung într-o strecurătoare. Clătiți cu apă rece. Se condimentează cu sare și se amestecă.
    caserolă
  • Se unge o formă cu ulei de floarea-soarelui și se pune peștele marinat în ea, întinzându-l uniform. Se toacă mărunt ceapa și se pune deasupra.
    caserolă
  • Apoi se pune orezul peste pește și se unge totul cu 2,5 linguri de maioneză. Se rade brânza tare pe o răzătoare grosieră și se presară deasupra.
    caserolă
  • Se unge ușor totul cu maioneza rămasă. Puneți vasul în cuptorul preîncălzit la 220°C timp de 40 de minute.
    caserolă
CITESTE
Prăjitură cu roșii uscate fără lactoză

Se ornează caserola finită cu ierburi aromatice tocate. Se servește cu o gustare ușoară. O salată de legume de sezon și ulei de măsline este cel mai bun acompaniament. Spuneți-ne în comentarii dacă ați mai gătit orez cu pește în acest mod.

*Toate produsele recomandate de Aflaraspunsul.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acces la conținut Premium 100% Gratuit

OBȚINEȚI ACCES COMPLET ȘI EXCLUSIV LA CONȚINUTUL PREMIUM

SUSȚINEȚI JURNALISMUL NONPROFIT

ANALIZA DE SPECIALITATE ȘI TENDINȚELE EMERGENTE ÎN DOMENII DE INTERES

WEBINARE VIDEO DE ACTUALITATE

Obțineți acces nelimitat la conținutul nostru EXCLUSIV și la arhiva noastră de povești ale abonaților.

- Advertisement -

Conținut exclusiv

- Advertisement -

Ultimele articole

- Advertisement -

Mai multe articole