Nutriție si AlimenteRețete culinareCum se fac Linguini cu scoici și ciuperci-rețeta

Cum se fac Linguini cu scoici și ciuperci-rețeta

Linguine cu scoici și ciuperci este unul dintre cele mai faimoase și populare feluri de mâncare din bucătăria tradițională napoletană. Cunoscută și sub numele de Linguine “alle vongole”, această rețetă italiană este un deliciu pentru papilele gustative.

Această mâncare de paste este extrem de reconfortantă. Pe lângă gustul său delicios, coaja este perfectă pentru refacerea fierului și are proprietăți anti-fatiga. Într-adevăr, această coajă ascunde o comoară pentru Numărul de porții: anemici: bogăția sa în fier: 100 g (aproximativ 8-10 coji) acoperă 100% din necesarul de fier al organismului.

Număr de porții: 4

Timp de pregătire: 15 m

Timp de gătire: 35 m

Timp de repaus

120 m

Lista de ingrediente Linguini cu scoici și ciuperci-rețeta

  • Linguine: 500 g
  • Scoici: 1 kg
  • Ciuperci: 250 g
  • Ceapa: 2
  • Usturoi: 5 căței
  • Pătrunjel: 6 crenguțe
  • Vin alb 1/2 cană
  • Ulei de măsline: 6 linguri
  • Cimbru: 1 crenguță
  • Sare: 7 lingurite
  • Piper: 2 vârfuri de cutit

Lista de etape Linguini cu scoici și ciuperci-rețeta

  1. Se înmoaie scoicile în apă rece cu 3 lingurițe de sare timp de 2 ore. Schimbați apa după o oră. Acest lucru va îndepărta nisipul din cochilii.
  2. Între timp, aduceți la fierbere o oală mare cu apă. Clătiți bine scoicile în mai multă apă și puneți-le deoparte.
  3. Se încing 3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie, se rumenește salata tocată, 2 căței de usturoi tocați și 2 crenguțe de pătrunjel tocat.
  4. Turnați scoicile în tigaie, acestea se vor deschide sub efectul căldurii. Se adaugă vinul alb sec, se amestecă și se acoperă.
  5. Când sunt deschise, se scurg scoicile, păstrând sucul de gătit.
  6. Se încing 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie și se prăjesc ciupercile la foc iute, cu 2 căței de usturoi tocați, un praf de sare și un praf de piper și 2 crenguțe de pătrunjel tocat. Se amestecă bine și se ia de pe foc după 8 minute.
  7. Puneți scoicile deoparte.
  8. Se strecoară sucul de gătit de pe scoici și se reduce adăugând cimbrul, frunza de dafin și usturoiul tocat.
  9. În apă clocotită nesărată, se fierb linguine timp de 5 minute. Se scurg. Se amestecă pastele cu zeama de gătit strecurată, se adaugă ciupercile și scoicile. Se ajustează condimentele. Se lasă să se încălzească timp de 3 minute.
  10. Se servește într-un bol frumos, se presară pătrunjel proaspăt tocat și se stropește cu o lingură de ulei de măsline.
CITESTE
Clatite fără ouă - rețete delicioase pentru tratamente dulci și sărate

Informații suplimentare

Amidonul din paste amestecat cu sucul de gătit va face ca acest fel de mâncare să fie cremos. Veți obține un sos foarte gustos. Puteți adăuga și roșii cherry, tăiate în 4, acestea vor aduce un gust dulce care se potrivește perfect cu acest fel de mâncare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acces la conținut Premium 100% Gratuit

OBȚINEȚI ACCES COMPLET ȘI EXCLUSIV LA CONȚINUTUL PREMIUM

SUSȚINEȚI JURNALISMUL NONPROFIT

ANALIZA DE SPECIALITATE ȘI TENDINȚELE EMERGENTE ÎN DOMENII DE INTERES

WEBINARE VIDEO DE ACTUALITATE

Obțineți acces nelimitat la conținutul nostru EXCLUSIV și la arhiva noastră de povești ale abonaților.

- Advertisement -
- Advertisement -top-shop.ro

Conținut exclusiv

- Advertisement -vegis.ro

Ultimele articole

- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -