Nutriție si AlimenteRețete culinareDesert de pere Pompadour: rețeta pas cu pas

Desert de pere Pompadour: rețeta pas cu pas

Marilor oameni li se atribuie cele mai de neînchipuit fapte, inclusiv cele culinare. Ici colo se poate citi despre mâncărurile preferate ale scriitorilor, generalilor și filosofilor celebri. Femeile nu se numără printre ele prea des, dar există una care nu poate fi omisă. Se spune că marchiza de Pompadour l-a ținut în frâu pe Ludovic al XV-lea timp de 20 de ani. Oare a facut asta a fost cu ajutorul unor delicatese rafinate?

Perele desert Pompadour franceze sunt foarte diferite de porția de fructe, așa cum o cunoaștem noi. Este un substitut complet pentru brioșe și prăjituri. Aroma lor originală a făcut ca acest desert să devină rapid unul dintre deliciile populare ale mesei regale. Cât timp a trecut și francezii încă îl mai servesc în timpul sărbătorii.

Desert de pere Pompadour

Rețetă de Mocanu ZoeCurs: Deserturi
Porții

4

porții
Timp de pregătire

10

minute
Timp de gătire

50

Timp total

1

oră 

Perele desert Pompadour franceze cu aroma lor originală a făcut ca acest desert să devină rapid unul dintre deliciile populare ale mesei regale. Cât timp a trecut și francezii încă îl mai servesc în timpul sărbătorii.

Ingrediente

  • Vin de Porto: 0,5 l

  • Zahăr: 200 g

  • Pere: 4 buc.

  • Sirop de granadină: 0,5 l

  • Cremă: 150 g

  • Ciocolată neagră: 250 g

  • Alune: 30 g

  • Suc de lămâie: 3 linguri.

Instrucțiuni

  • Se decojesc perele, se taie miezul fructului. Puneți perele într-o cratiță.
  • Se amestecă sucul de lămâie, siropul, zahărul și portul. Se toarnă acest amestec peste fructele din cratiță. Dacă nu aveți la dispoziție sirop de Grenadine, fierbeți pur și simplu sucul de rodie și zahărul în proporții egale timp de 15 minute. Opțional, puteți adăuga 2 picături de apă de trandafiri.
  • Puneți fructele și siropul pe foc. Se aduce la fierbere. Se fierbe la foc mic timp de 5-7 minute.
  • Se topește ciocolata într-o baie de apă. Adăugați crema 33% și nucile tocate, amestecând constant.
  • Se scot perele din sirop. Se lasă să se răcească. Se umple cu amestecul de ciocolată. Se servește la masă.

Note

  • Sosul de portocale este adesea servit separat cu acest desert. Toată lumea de la masă poate să se răsfețe de perele dulci și să se bucure și mai mult de aromă. Dacă nu ai timp să faci sosul, pregătește niște frișcă. Așadar, perele nu sunt doar compot și gem, ci și cel mai bun desert franțuzesc. O rețeta regală!

*Toate produsele recomandate de Aflaraspunsul.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

CITESTE
Parmigiana cu vinete: o rețetă italiană clasică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acces la conținut Premium 100% Gratuit

OBȚINEȚI ACCES COMPLET ȘI EXCLUSIV LA CONȚINUTUL PREMIUM

SUSȚINEȚI JURNALISMUL NONPROFIT

ANALIZA DE SPECIALITATE ȘI TENDINȚELE EMERGENTE ÎN DOMENII DE INTERES

WEBINARE VIDEO DE ACTUALITATE

Obțineți acces nelimitat la conținutul nostru EXCLUSIV și la arhiva noastră de povești ale abonaților.

- Advertisement -
- Advertisement -top-shop.ro

Conținut exclusiv

- Advertisement -vegis.ro

Ultimele articole

- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -