Nutriție si AlimenteRețete culinareClătite cu apă minerală - un fel de desert foarte gustos nu...

Clătite cu apă minerală – un fel de desert foarte gustos nu doar în post!

Clătite aerisite, ajurate, și dulci. Pentru cei mai mulți, ele sunt asociate cu o dimineață frumoasă și însorită, când întreaga familie ia micul dejun și își împărtășește planurile pentru ziua respectivă. Cine a spus că în post trebuie să refuzi o astfel de plăcere? Clătitele de post cu apă minerală nu sunt mai rele decât clătitele obișnuite, se prepară la fel de ușor și vor da multă bucurie!

Cum să gătești clătite slabe cu apă minerală?

Nu trebuie neapărat să vă opriți în dorința de a vă bucura de ceva dulce, atunci când produsele lactate și ouăle nu sunt permise – puteți găti clătite slabe cu apă minerală. Pentru ca felul de mâncare să fie perfect la final, trebuie să cunoașteți câteva subtilități în ceea ce privește procesul de alegere a produselor și de gătit:

  • apa minerală pentru prepararea clătitelor trebuie să fie foarte carbogazoasă;
  • se ia doar apă de masă, fără săruri și minerale;
  • apa minerală se toarnă treptat în făină, astfel încât aluatul să iasă cu multe găuri.

Clătite slabe cu apă minerală fără ouă – rețeta

lean pancakes on mineral water without eggs recipe
Clătite cu apă minerală - un fel de desert foarte gustos nu doar în post!

Pentru a te răsfăța cu dulciuri în post, o variantă excelentă ar fi să coci clătite fără ouă și lapte pe o apă minerală. O astfel de delicatesă va satura și va da momente de bucurie pentru consumul de ceai, sunt foarte gustoase. Felul de mâncare va fi dulce, o adevărată opțiune de desert, iar pentru complezența gustului, o mai puteți împăca la discreția dumneavoastră.

CITESTE
Biscuiți cu pasta de migdale

Ingrediente:

  • apă minerală – 400 ml;
  • făină – 1 cană;
  • ulei vegetal – 2,5 linguri. l..;
  • zahăr – 1,5 lingurițe. l..;
  • sare – 0,5 linguriță.

Preparare:

  1. Se amestecă făina cu zahărul și sarea într-un castron, se adaugă treptat apa, apoi uleiul vegetal.
  2. Aluatul se toarnă într-o tigaie încălzită și unsă cu ulei și se prăjește timp de 1,5 – 2 minute pe o parte și 0,5 – 1 minut pe cealaltă parte.

Clătite slabe subțiri pe apă minerală – rețetă

thin lean pancakes on mineral water recipe

Transparente și fără greutate, clătite dantelate – bucurându-se de o astfel de masă de neegalat, este greu de imaginat că sunt complet slabăeși dietetice. Aceste clătite delicate și subțiri cu apă minerală sunt universale: ele conțin un minim de zahăr, astfel încât se vor armoniza perfect atât cu umpluturile de desert, cât și cu cele de gustare.

Ingrediente:

  • făină – 1,5 căni;
  • apă minerală – 2,5 căni;
  • ulei vegetal – 3-4 linguri ;
  • zahăr – 1 lingură;
  • sare – un vârf de cuțit.

Gătitul

  1. Cerneți făina, amestecați-o cu zahăr și sare, turnați un pahar de apa minerala și amestecați, adăugați un alt pahar de apă și frământați aluatul, lăsați-l să stea timp de 30 de minute.
  2. Dacă este necesar, adăugați apa rămasă, uleiul vegetal, amestecați cu grijă.
  3. Turnați aluatul într-o tigaie încălzită cu un polonic și prăjiți clătite delicioase cu apă minerală până la coacere.

Clătite groase cu apă minerală

thick pancakes with mineral water
Clătite cu apă minerală - un fel de desert foarte gustos nu doar în post!

Dacă doriți ceva mai satisfăcător, opțiunea de a găti clătite groase cu apă minerală este excelentă, rețeta nu este deloc complicată, dar are un secret. Nuanța acestui preparat este că aluatul trebuie lăsat singur timp de o jumătate de oră, timp în care glutenul va ieși în evidență, ceea ce va ajuta la obținerea volumului preparatului.

Ingrediente:

  • apă minerală – 0,5 l;
  • zahăr – 4 linguri;
  • drojdie proaspătă – 25 g;
  • făină – 750 g;
  • ulei vegetal – 30 ml;
  • sare – 5 g.

Preparare:

  1. Zahărul se amestecă cu apă și se adaugă drojdie, apoi sare. Se introduce treptat făina cernută, în timp ce se amesteca aluatul.
  2. Se toarnă uleiul și se lasă aluatul să crească.
  3. Se întinde aluatul într-o tigaie preîncălzită și unsă cu ulei și se coc.
CITESTE
Chiflele de pui cu ou fiert și brânză

Clătite subțiri pe apă minerală cu găuri – rețetă

thin pancakes on mineral water with holes recipe
Clătite cu apă minerală - un fel de desert foarte gustos nu doar în post!

Clătite subțiri foarte poroase cu apă minerală, acest deliciu ceresc este absolut disponibil în timpul postului. Textura plăcută nu este inferioară mirosului rafinat, care invită imediat toți membrii gospodăriei la bucătărie. Astfel de alimente pot fi umplute cu ingrediente dulci și sărate, în funcție de dorințele personale.

Ingrediente:

  • apă minerală – 800 ml;
  • făină – 600 g;
  • zahăr, unt – 4 linguri. l..;
  • sare – ¾ linguriță;
  • praf de copt – 1,5 linguriță.

Preparare

  1. Se amestecă ingredientele uscate, se adaugă apa minerală, în timp ce se amestecă, se adaugă uleiul vegetal.
  2. Se coc pe ambele părți până când devin aurii.

Clătite de post cu apă minerală si drojdie

lean pancakes on mineral water with yeast
Clătite cu apă minerală - un fel de desert foarte gustos nu doar în post!

Clătitele cu drojdie pe apă minerală sunt coapte de cei cărora le place să mănânce un fel de mâncare mai aerisit decât cele obișnuite. Acestea, metaforic vorbind, se topesc la propriu în gură și uimesc prin textura lor poroasă, care este atât de plăcută de mâncat bucată cu bucată. Sunt perfecte pentru un minunat mic dejun în familie.

Ingrediente:

  • apă minerală – 600 ml;
  • făină – 300 g;
  • zahăr – 3,5 linguri l.;
  • drojdie uscată – 1 linguriță cu un diapozitiv;
  • ulei rafinat – 5 linguri. l.;
  • cartofi – 1 buc. l.;
  • sare.

Gătitul

  1. Ingredientele uscate se amestecă, cartofii se zdrobesc în terci.
  2. Apa minerală caldă se combină cu uleiul și terciul de cartofi, se adaugă ingredientele uscate, se amestecă și se lasă timp de o oră.
  3. Se prăjește în ulei până când devine auriu.

Clătite slabe cu cremă de lapte pe apă minerală

custard lean pancakes on mineral water

Clătitele slabe subțiri și aerisite, cu aerisire deschisă, pe apă minerală și apă clocotită sunt visul tuturor gurmanzilor. În această rețetă, Pe partea la sifon, se folosește o tehnică de cremă pentru a spori efectul, datorită căreia clătitele vor fi complet dintr-o structură poroasă, într-o gaură mică, topindu-se în gură. Pe lângă, felul de mâncare este slab și vegetarian.

CITESTE
O rețetă consistentă cu orez și pește

Ingrediente:

  • apă minerală, apă clocotită, făină – câte 1 pahar;
  • ulei vegetal – 2 linguri l.;
  • sare – 2 vârfuri;
  • zahăr – 1,5 linguri. l.

Gătitul

  1. Făina se amestecă cu sarea, zahărul și apa minerală, se amestecă bine și se lasă timp de 30 de minute.
  2. Se toarnă un pahar de apă clocotită într-un flux subțire și se amestecă fără oprire, se adaugă 2 linguri. l. uleiuri.
  3. Se prăjește într-o tigaie fierbinte timp de 1-2 min. din fiecare parte.

Clătite din fulgi de ovăz cu o apă minerală

pancakes from oatmeal on a mineral water
Clătite cu apă minerală - un fel de desert foarte gustos nu doar în post!

Clătite slabe delicioase cu apă minerală fără ouă pot fi, de asemenea, extrem de utile dacă folosiți fulgi de ovăz. În căutarea siluetei perfecte, mulți oameni uită că există dulciuri care nu numai că nu afectează talia, dar au și un efect benefic asupra sănătății, iar această delicatesă este una dintre ele!

Ingrediente:

  • fulgi de ovăz – 600 g;
  • zahăr – 3 linguri. l..;
  • apă minerală – 750 ml;
  • ulei de măsline – 4 linguri. l.;
  • sare.

Gătitul

  1. Apa minerală se amestecă cu zahărul și se sărează, se adaugă făina și se bate, apoi se adaugă 1,5 linguride ulei.
  2. Clătitele de post se coc până când devin aurii.

Clătite cu făină de orez și apă minerală

pancakes on rice flour and mineral water
Clătite cu apă minerală - un fel de desert foarte gustos nu doar în post!

Această rețetă de clătite slabe cu apă minerală carbogazoasă este ușor de realizat și va surprinde plăcut familia cu gustul său de neegalat. Făina de orez folosită aici va conferi produsului finit o aromă delicată, de nedescris. Și secretul succesului acestei metode constă în faptul că un astfel de aluat necesită o amestecare constantă.

Ingrediente:

  • apă minerală – 750 ml;
  • fulgi de hrișcă – 100 g;
  • făină de orez – 350 g;
  • zahăr – 3 lingurițe;
  • amidon – 3 linguri;
  • ulei – 1,5 linguri;
  • sare.

Preparare

  1. Apa minerală se toarnă în faina, restul ingredientelor uscate se amestecă și se toarnă aici, apoi se lasă să stea timp de 5 minute.
  2. Clătitele delicioase de post sunt coapte până la auriu într-o tigaie.
CITESTE
Desert de pere Pompadour: rețeta pas cu pas

Clătite din făină de secară cu apă minerală

rye flour pancakes with mineral water
Clătite cu apă minerală - un fel de desert foarte gustos nu doar în post!

Clătitele din făină de secară pe apă minerală pur și simplu strălucesc, sunt atât de subțiri și fără greutate! Pe lângă beneficiile sale incontestabile, mâncărurile făcute din această făină se disting și printr-o culoare apetisantă tăbăcită, care provoacă o dorință imediată de a te înfrupta din ele. Este puțin probabil ca acestea să reziste mult timp pe masă – datorită aromei surprinzător de gustoase, ele zboară într-o clipă.

Ingrediente:

  • apă minerală – 3 pahare;
  • făină de secară – 2,5 căni;
  • zahăr – 2,5 linguri l.;
  • sare – 1 lingură. l. cu un diapozitiv;
  • ulei vegetal.

Gătitul

  1. Ingredientele uscate se combină cu apă minerală, se bat.
  2. Aluatul slab pentru clătite cu apă minerală se toarnă într-o tigaie, se coace pe ambele părți.

Cum să gătești clătite pe apă minerală și amidon?

how to cook pancakes on mineral water and starch
Clătite cu apă minerală - un fel de desert foarte gustos nu doar în post!

O rețetă de succes pentru clătite dietetice cu apă minerală este destul de posibilă fără ouă; amidonul poate acționa perfect ca un liant. Un astfel de aluat atipic, dar combinat cu succes, se dovedește a fi dens și satisfăcător, iar alaturi de gemul de fructe de pădure, va servi ca un desert excelent pentru ceaiul de după-amiază.

Ingrediente:

  • apă minerală – 750 ml;
  • făină – 300 g;
  • amidon, zahăr – 3 linguri. l..;
  • ulei vegetal – 4 linguri. l.;
  • sare.

Preparare

  1. Se îndulcește apa, se toarnă uleiul, se amestecă, apoi se adaugă amidonul și se adaugă făina, în timp ce se bate.
  2. Se toarnă în porții într-o tigaie și se coc clătite fermecătoare.

Clătite de hrișcă cu apă minerală

buckwheat pancakes with mineral water

Un mod interesant și extraordinar de a găti clătite pe apă minerală fără ouă este din făină de hrișcă extrem de benefică. Mâncarea din acest produs este renumită pentru saturația sa cu minerale utile. Pe lângă gustul special, ele vor fi o nuanță de ciocolată tăbăcită care îi place ochiului.

Ingrediente:

  • făină de hrișcă – 600 g;
  • apă minerală – 800 ml;
  • drojdie – 20 g;
  • zahăr – 5 g;
  • ulei vegetal – 70 g;
  • sare.
CITESTE
Plăcintă de dovleac cu carne tocată la cuptor

Gătitul

  1. Se amestecă 200 g de făină cu o jumătate de pahar de apă rece, se toarnă 600 ml de apă minerală fierbinte, se amestecă, se adaugă drojdia și se lasă să crească timp de 2 ore. Apoi se adaugă restul de făină, zahărul și sarea, se lasă încă o jumătate de oră.
  2. Se coc într-o tigaie încinsă.

Clătite de post pe apă minerală cu turmeric

lean pancakes on mineral water with turmeric
Clătite cu apă minerală - un fel de desert foarte gustos nu doar în post!

Clătitele de slănină foarte gustoase non-triviale pe apă minerală se fac cu adaos de turmeric! Acest condiment aduce multe beneficii datorită compoziției sale și a efectului de încălzire ușor pronunțat. Astfel de clătite împreună cu o ceașcă de ceai vor adăuga cu siguranță căldură unei seri gri și ploioase.

Ingrediente:

  • apă minerală – 3 pahare;
  • făină – 1,5 căni;
  • zahăr – 3 linguri. l..;
  • turmeric – 1,5 lingurițe;
  • sare, ulei vegetal.

Gătitul

  1. Apa minerală se amestecă cu untul, se adaugă făina cu sare și condimente.
  2. Se prăjește clătite slabe pe apă minerală până la maro auriu într-o tigaie încălzită în ulei.

Clătite de post pe apă minerală cu banane

lean pancakes on mineral water with bananas
Clătite cu apă minerală - un fel de desert foarte gustos nu doar în post!

Cele mai fragede clătite vegane pe apă minerală cu banane vor impresiona pofta de dulce a întregii lumi! Cele mai dulci și fine, după primul preparat își vor ocupa un loc în meniu pentru mult timp. Pentru ca gustul să fie surprinzător de fraged, bananele trebuie luate coapte și moi, iar apa minerală trebuie să fie la temperatura camerei.

Ingrediente:

  • apă minerală – 400 ml;
  • banană – 4 buc;
  • făină – 2,5 căni;
  • zahăr – 2 linguri. l..;
  • ulei de floarea-soarelui – ¼ cană;
  • sifon – 1 linguriță;
  • oțet de fructe – 2 linguri. l.;
  • sare, scorțișoară.

Gătitul

  1. Apa minerală și untul se toarnă în făina cernută cu zahărul, sarea și scorțișoara, apoi se bate aluatul, se adaugă sifonul stins cu oțet și se lasă timp de 10 minute.
  2. Banana se pisează cu o furculiță și se adaugă la aluat, se amestecă și se coace într-o tavă încinsă.
Urmărește-ne și pe:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acces la conținut Premium 100% Gratuit

OBȚINEȚI ACCES COMPLET ȘI EXCLUSIV LA CONȚINUTUL PREMIUM

SUSȚINEȚI JURNALISMUL NONPROFIT

ANALIZA DE SPECIALITATE ȘI TENDINȚELE EMERGENTE ÎN DOMENII DE INTERES

WEBINARE VIDEO DE ACTUALITATE

Obțineți acces nelimitat la conținutul nostru EXCLUSIV și la arhiva noastră de povești ale abonaților.

- Advertisement -

Conținut exclusiv

- Advertisement -

Ultimele articole

- Advertisement -

Mai multe articole