Nutriție si AlimenteRețete culinareChiftele de mazăre în cuptor: rețeta pas cu pas

Chiftele de mazăre în cuptor: rețeta pas cu pas

Îți plac rețetele frugale? Atunci îți vor plăcea chiftele de mazăre la cuptor. Familia mea le adoră din mai multe motive: bilele apetisante își păstrează perfect forma, nu este nevoie să le prăjiți și au un gust la fel de bun ca și chiftelele de carne. Îmi plac pentru că ingredientele sunt accesibile. Este ușor să le faci și este un chilipir!

După cum știți din denumire, unul dintre ingredientele din chiftelele noastre este mazărea. Puneți-o la înmuiat împreună cu orezul cel puțin 6 ore. Eu folosesc mazăre uscată, verde sau galbenă, indiferent. Pregătesc o tavă întreagă de chiftele delicioase, suculente și hrănitoare, cu sos. Acestea s-ar potrivi cu orice fel de garnitură.

Chiftele de mazăre în cuptor: rețeta pas cu pas

Rețetă de Mocanu ZoeCurs: Fel principalBucătărie: InternationalDificultate: Medium
Porții

4

porții
Timp de pregătire

10

minute
Timp de gătire

50

Timp total

1

oră 

Îți plac rețetele frugale? Atunci îți vor plăcea chiftele de mazăre la cuptor. Familia mea le adoră din mai multe motive: bilele apetisante își păstrează perfect forma, nu este nevoie să le prăjiți și au un gust la fel de bun ca și chiftelele de carne.

Ingrediente

  • Carne de porc măcinată: 700 g

  • Smântână acră: 200g

  • Ajika uscată: 0,5 linguriță.

  • Sare după gust

  • Piper negru (măcinat) după gust

  • Ceapă: 2 buc.

  • Mazăre uscată: 100 g

  • Orez: 100g

  • Morcovi: 1 buc.

  • Tomate: 2 buc.

  • Apă: 500 ml

  • Frunză de dafin: 1 buc.

  • Usturoi: 2 caței

  • Pesmet: 100 g

Instrucțiuni

  • Clătiți orezul și mazărea înmuiată în prealabil, apoi combinați-le cu carnea tocată. Se adaugă ceapa tocată, sarea, piperul și adjika uscată.
    Se frământă carnea tocată, adăugând puțină apă rece dacă este necesar pentru a o face elastică. Chiftele de mazăre în cuptor: rețeta pas cu pas
  • Se formează chiftelele, se tăvălesc prin pesmet și se așază pe o tavă de copt unsă. Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 20 de minute.Chiftele de mazăre în cuptor: rețeta pas cu pas
  • Între timp, se prepară sosul. Se prăjește într-o tigaie ceapa tăiată cubulețe, apoi morcovii rași și roșiile tocate.
  • Se diluează smântâna cu apă, se adaugă usturoiul pisat prin presă. Se toarnă amestecul peste legumele prăjite, se adaugă frunza de dafin.Chiftele de mazăre în cuptor: rețeta pas cu pas
  • Se toarnă deasupra sosul de mazăre și se dă din nou la cuptor pentru încă 30 de minute. Gata!

Note

  • Chiftelele de mazăre se savurează cel mai bine cu cartofi fierți, dar uneori o servesc chiar și fără garnitură, doar cu legume proaspete sau la cuptor. Poftă bună!
Chiftele de mazăre.
Chiftele de mazăre în cuptor: rețeta pas cu pas

*Toate produsele recomandate de Aflaraspunsul.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

CITESTE
Frigarui de pui cu condimente

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acces la conținut Premium 100% Gratuit

OBȚINEȚI ACCES COMPLET ȘI EXCLUSIV LA CONȚINUTUL PREMIUM

SUSȚINEȚI JURNALISMUL NONPROFIT

ANALIZA DE SPECIALITATE ȘI TENDINȚELE EMERGENTE ÎN DOMENII DE INTERES

WEBINARE VIDEO DE ACTUALITATE

Obțineți acces nelimitat la conținutul nostru EXCLUSIV și la arhiva noastră de povești ale abonaților.

- Advertisement -

Conținut exclusiv

- Advertisement -

Ultimele articole

- Advertisement -

Mai multe articole