Nutriție si AlimenteRețete culinareCele mai rapide rulouri de varză fără a găti varza

Cele mai rapide rulouri de varză fără a găti varza

Înainte nu mă puteam bucura prea des de rulourile de varză umplute preferate de familia mea. Acest delicios fel de mâncare tradițională necesită prea mult timp. Întotdeauna a fost deosebit de problematic pregătirea frunzelor de varză. Am încercat totul: fierbere, coacere în cuptor și microunde. În unele cazuri, procesul se prelungește, în altele varza nu este suficient de moale. Dar acum știu cum să fac rapid rulouri de varză cât de des își dorește familia mea!

Sunt sigură că această rețetă de varză umplută fără să fiarbă varza va fi pe placul celor care nu au mult timp pentru a găti mâncăruri complicate. Desigur, puteți face întotdeauna rulouri de varză leneșe, dar noi preferăm varianta clasică.

Cum să faci cele mai rapide rulouri de varză fără a fierbe varza

Puteți face rulouri de varză umplute clasice cu carne tocată și orez sau puteți adăuga alte ingrediente. Sunt delicioase cu ciuperci, pui, cartofi și griș de orz.

Ingrediente

  • Carne de vită tocată: 300 g
  • Orez: 300 g
  • Ulei de floarea-soarelui: 90 ml
  • Ceapă: 1 buc.
  • Pastă de tomate: 85 g
  • Piper negru (măcinat): 1 linguriță.
  • Ardei roșu măcinat: 1 linguriță.
  • Ardei iute: 1 linguriță.
  • Sare după gust
  • Mentă uscată: 3 lingurițe.
  • Varză albă: 1 buc.
  • Brânză tare: 100 g
CITESTE
Prăjitură cu mere fără ou si fără zahar

Metoda de preparare:

Se taie varza de frunzele în exces și se face o incizie adâncă în formă de cruce. Se toarnă înăuntru câțiva litri de apă clocotită.

Între timp, se pregătește umplutura pentru rulourile de varză. Se amestecă carnea tocată cu orezul, 100 ml apă, uleiul de floarea-soarelui, ceapa tocată, 60 g pastă de tomate, sare și condimente.

Tăiați varza în foi. Se pune fiecare frunză într-un bol mic, se umple cu umplutura pregătită și se înfășoară marginile.

modelarea porumbeilor

Se pun rulourile de varză umplute într-un vas termorezistent și se toarnă deasupra sosul din pasta de tomate rămasă, sare după gust și 500 ml apă clocotită.

rulouri de varză umplute în formă

Coaceți rulourile de varză umplute timp de 1,5 ore într-un cuptor preîncălzit la 200°C. La finalul gătitului, se presară vasul cu brânză rasă și se dă din nou la cuptor pentru încă câteva minute.

rulouri de varză umplute gata preparate

Puteți face rulouri de varză umplute la cuptor fără capacul de brânză, dacă vi se pare superfluu. Acest fel de mâncare delicioasă se servește de obicei cu smântână, dar puteți experimenta aici. Faceți un sos de casă amestecând smântâna cu maioneză sau cu usturoi tocat și ierburi. Poftă bună!

CITESTE
Chiftele de mazăre în cuptor: rețeta pas cu pas

*Toate produsele recomandate de Aflaraspunsul.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acces la conținut Premium 100% Gratuit

OBȚINEȚI ACCES COMPLET ȘI EXCLUSIV LA CONȚINUTUL PREMIUM

SUSȚINEȚI JURNALISMUL NONPROFIT

ANALIZA DE SPECIALITATE ȘI TENDINȚELE EMERGENTE ÎN DOMENII DE INTERES

WEBINARE VIDEO DE ACTUALITATE

Obțineți acces nelimitat la conținutul nostru EXCLUSIV și la arhiva noastră de povești ale abonaților.

- Advertisement -

Conținut exclusiv

- Advertisement -

Ultimele articole

- Advertisement -

Mai multe articole