SănătateNutriție si AlimenteCare este cel mai dulce grapefruit - alb, roșu sau roz?

Care este cel mai dulce grapefruit – alb, roșu sau roz?

Grapefruit poate fi roșu, roz sau alb și, deși este cu siguranță cunoscut pentru puterea sa de a se umfla, poate avea o aromă de la intensă la ușoară. Indiferent de tipul pe care îl alegeți, grepfrutul este cunoscut pentru echilibrul său de acru și dulce și este plin de o serie de beneficii pentru sănătate.

Cu o doză mare de vitaminele A și C în fiecare segment suculent, grepfrutul poate ajuta la stimularea imunității și chiar s-a constatat că reduce tensiunea arterială și este benefic în scăderea nivelului de trigliceride și a colesterolului “rău” LDL.

Și, deoarece grapefruitul este format în proporție de peste 90 la sută din apă, adăugarea lui în dieta zilnică poate stimula, de asemenea, hidratarea.

Grapefruitul este, de obicei, ușor de găsit, de asemenea. Cândva disponibil în principal în timpul sezonului său de creștere, care durează din octombrie până în iunie, grapefruitul poate fi acum cumpărat pe tot parcursul anului în majoritatea piețelor.

Atunci când alegeți grapefruit, indiferent de soi, căutați fructele cele mai grele, deoarece acestea tind să fie cele mai suculente. Grapefruitul care este complet copt, fără culoare verde pe coajă și fără pete moi, va avea probabil cel mai bun gust.

CITESTE
Prolina, un aminoacid neesențial, dar important

Grapefruitul a fost mult timp un fruct popular consumat la micul dejun, dar țineți cont de faptul că, indiferent de soiul pe care îl alegeți, potențialul acestui superfruct versatil se extinde mult dincolo de dimineață.

Care este cel mai dulce grapefruit - alb, roșu sau roz?
Care este cel mai dulce grapefruit - alb, roșu sau roz?

Grapefruit roșu

Probabil cel mai popular soi de grapefruit – și unul dintre cele mai disponibile – este grapefruit-ul roșu. Deși uneori este etichetat pur și simplu ca “grapefruit roșu”, există mai multe cultivare, sau varietăți, inclusiv Ruby Red și Rio Red, ambele fiind în fruntea clasamentului grapefruitului în ceea ce privește dulceața.

În general, grepfrutul roșu va fi mai dulce decât grepfrutul roz sau alb, deși vor exista întotdeauna unele excepții. Culoarea stacojie bogată a pulpei de grapefruit roșu provine din nivelurile sale ridicate de licopen, un antioxidant care ajută la protejarea organismului împotriva bolilor cronice și a toxinelor din mediul înconjurător.

De asemenea, la gustul său dulce, grepfrutul roșu tinde să aibă o coajă mai subțire decât alte tipuri, maximizând cantitatea de fructe fragede și fără semințe din interior.

Grapefruit roz

Grapefruitul de culoare roz, are un gust asemănător cu cel al grapefruitului roșu, dar oferă o paritate de arome care este inegalabilă printre fructele de acest tip.

CITESTE
E487 Lauril sulfat de sodiu: care sunt pericolele?

Echilibrul corect între dulce și acru se găsește în grapefruit roz. Pulpa lor este de obicei foarte suculentă și nu este acră. Nu numai că au un gust grozav, dar aceste grapefruituri sunt bogate în vitamina C, fibre și antioxidanți vitali precum betacarotenul și licopenul.

Deși grepfrutul roz – numit astfel pentru pulpa sa de culoare roz- nu este de obicei la fel de dulce ca și cel roșu, complexitatea profilului lor de aromă îl face ideal pentru a fi consumat singur, adăugat în salate sau chiar pentru a înveseli o apă simplă.

La fel ca și grepfrutul roșu, grepfrutul roz este, în general, ușor de găsit și este de obicei disponibil pe tot parcursul anului în majoritatea piețelor din SUA.

Grapefruit alb

Grepfrutul alb, spre deosebire de verii săi roșii sau roz, are pulpa de culoare galbenă, palidă. Are o coajă subțire – mai subțire decât majoritatea portocalelor, de fapt – și variază de la un verde distinctiv până la galben deschis în culoare.

Pe măsură ce fructul se coace, coaja trece la un galben mai închis. Grapefruitul alb este denumit uneori grapefruit “galben” sau “auriu” pentru nuanța galbenă a coaja sa coaptă.

CITESTE
Năutul: Beneficii nutriție dietă și rețete riscuri

Cultivat mai puțin pentru pulpa sa și mai mult pentru sucul său ușor amar, grepfrutul alb este un ingredient familiar în sucuri și băuturi mixte.

Amărăciunea apreciată a grapefruitului alb provine din conținutul său ridicat de acid și din stratul gros de albuș care se află între coajă și pulpă. Cojiți sau tăiați un grapefruit alb și veți întâlni parfumul său strălucitor, intens și acid.

Soiuri notabile de grapefruit

Deși grepfrutul poate fi clasificat ca fiind roșu, roz sau alb, există zeci de soiuri și fructe înrudite care pot fi dificil de distins unele de altele.

Grapefruitul alb este uneori confundat cu grapefruit-ul Oroblanco. Deși cei doi sunt amândoi membri ai familiei citricelor și seamănă foarte mult, asemănările se termină când vine vorba de filiație și aromă. Oroblanco și grapefruit-ul alb sunt specii diferite. Oroblanco este în parte pomelo – un citric delicat originar din Asia de Sud-Est care poate crește până la dimensiunea unui pepene galben – și în parte grapefruit.

De asemenea, grapefruit-ul melogold nu este un grapefruit “adevărat”, ci o încrucișare între un pomelo și un grapefruit. Are o pulpă palidă, cu nuanțe galbene, dulce-acrișoară și un exterior cu nuanțe verzi.

CITESTE
Iată ce spune știința despre "secvențierea alimentelor" și nivelul glucozei tale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acces la conținut Premium 100% Gratuit

OBȚINEȚI ACCES COMPLET ȘI EXCLUSIV LA CONȚINUTUL PREMIUM

SUSȚINEȚI JURNALISMUL NONPROFIT

ANALIZA DE SPECIALITATE ȘI TENDINȚELE EMERGENTE ÎN DOMENII DE INTERES

WEBINARE VIDEO DE ACTUALITATE

Obțineți acces nelimitat la conținutul nostru EXCLUSIV și la arhiva noastră de povești ale abonaților.

- Advertisement -

Conținut exclusiv

- Advertisement -

Ultimele articole

- Advertisement -

Mai multe articole